Pressmeddelande nr 2

TUFFT TÄVLINGSPROGRAM FÖR ENDUROELITEN

Inför den 92:a Novemberkåsan, som i år arrangeras den 5-6 november i trakterna av Knivsta med SMK Uppsala som arrangör, är det ett tufft tävlingsprogram för många förare.

Efter att Six-Days i Spanien just avslutats blir det en helg med bara några mindre tävlingar i Sverige, men sedan är det dags för både Gotland Grand National den 29 oktober och finalen i Europamästerskapet i Holland den 29-30 oktober. Därefter är det bara en vecka kvar till Novemberkåsan.

I nuläget kan man se att av de förare som kört Six-Days är det nyblivne JVM-mästaren Albin Elowson och Trophy-föraren Adam Andersson, som är anmälda till både Gotland och Kåsan.

Sedan finns det ett antal elitförare som inte deltog i Six-Days, men avser att köra både Gotland eller EM-finalen och Kåsan, däribland sjufaldige Kåsavinnaren Joakim Ljunggren, som siktar på en åttonde Kåsaseger i år och den andra inteckningen i den 15:e Kåsan. Joakim måste väl även anses som en av favoriterna till en seger på Gotland.

När det gäller topplaceringar i Kåsan, får man inte räkna bort Albin Elowson, som i årets SM kämpade med Joakim Ljunggren om totalsegern i Swedish Enduro Cup. En annan förare som kan vara med i toppen är uppländska junioren, Adam Andersson.

Av de 25 främsta i årets Swedish Enduro Cup, som seedas i startlitsan, är det vid anmälningstidens utgång 14 förare anmälda till Novemberkåsan, men det är ingen brist på tävlande då anmälningslistan innehåller 212 förare.

För PDF – Klicka på länken nedan:
pressmeddelande-nr-2