Pressmeddelande nr 3

212 FÖRARE I STARTLISTAN FÖR NOVEMBERKÅSAN

När anmälningtiden gick ut för 92:a Novemberkåsan, som i år arrangeras den 5-6 november i trakterna av Knivsta, hade det kommit in totalt 212 anmälda förare. Arrangerande SMK Uppsala har i sina tilläggsregler för tävlingen begränsat antalet startande till 200, men ändå tagit med alla anmälda i startlistan.
– Det blir alltid några som inte kommer till start, varför vi tog med alla anmälda i startlistan, säger ”kåsageneralen” Christer Eriksson, som för övrigt är med och arrangerar sin 5:e Novemberkåsa, som tävlingsledare.

Det seedade startfältet återfinns mellan startnummer 25 och 49 och storfavorit till att ta segern även i år är Joakim Ljunggren, Karlskoga och därmed sin åttonde seger i den legendariska tävlingen. Dock finns det flera utmanare till ”Jocke”, kanske främst i form av nykorade juniorlagvärldsmästaren Albin Elowson. Andra starka namn är juniorerna Adam Andersson, Örbyhus och Jimmy Wicksell, Uppsala samt de erfarna tidigare kåsavinnarna Björne Stjernsten (tidigare Carlsson), Avesta och Carl-Johan Bjerkert, Vimmerby. Med startnummer 1 kör tävlingens enda kvinna, Amanda Elvin, som tävlar för Team Värmland. Eftersom flera av förarna även kommer att tävla i Gotland Grand National kommande helg, är det bara att hoppas att det inte blir någon som skadar sig inför Novemberkåsan.

Just nu är det mycket torrt i markerna kring Knivsta, där tävlingen ska avgöras. En del regn är avsierat, men som det ser ut just nu, så behövs det mycket nederbörd för att det ska bli några bottenlösa kärr.
– Vi har försökt att göra en bana som är åkbar utan stora djupa kärr, säger Christer Eriksson, som anser att banlängden och mörkret i alla fall till slut tar ut sin rätt.

Banvarvet kommer att bli knappt 11 mil och skall köras ett varv i dagsljus och sedan två varv i mörker. Efter varje specialsträcka återvänder banan till den gemensamma serviceplatsen i anslutning till start- och mål för tävlingen vid kommunhuset i Knivsta.

För PDF – Klicka på länken nedan:
pressmeddelande-nr-3