Pressmeddelande nr 6

TILLÅTET MED DUBBADE DÄCK VID NOVEMBERKÅSAN

Det blir tillåtet med dubbade däck när den 92:a Novemberkåsan arrangeras den 5-6 november i trakterna av Knivsta, med SMK Uppsala som arrangör.

Efter att tävlingsledningen studerat de senaste väderprognoserna inför kommande helg, så har man beslutat att det blir tillåtet med dubbade däck på tävlingsmotorcyklarna.

– Med minusgrader från torsdag kväll till lördag eftermiddag kommer det att bli isgata på vägarna och med tanke på säkerheten för de tävlande så har vi tagit detta beslut, säger ”kåsageneralen” Christer Eriksson. Prognosen för natten till söndagen är sedan att det ska bli någon plusgrad samt komma kanske en decimeter snö, vilket gör att det kan bli krävande förhållanden, trots att det fram till för några dagar sedan varit mycket torrt i tävlingsområdet. Snöandet ser sedan ut att fortsätta under söndagen, avslutar Christer.

 

INFORMATION TILL MEDIA

Mediakontakt: Anders Lindén, e-post: linden.anders@telia.com, telefon 070-686 75 40.

Presskonferens inför Novemberkåsan fredag kl 15:00 i Tilasalen, 1 trappa upp i Kommunhuset i Knivsta – VÄLKOMNA!

Hör gärna av er om det finns några oklarheter, frågor eller speciella önskemål!

För att vi skall kunna ge alla bästa möjliga service är vi tacksamma att få in anmälan för ackreditering. Formulär för detta finns på tävlingens hemsida www.novemberkasan2016.se

Mediacenter för tävlingen är beläget en trappa upp i Kommunhuset, som ligger i direkt anslutning till start- mål och serviceplatsen i centrala Knivsta.

Öppettider: Fredag 12 – 21 och Lördag från kl 07.
För PDF – Klicka här: pressmeddelande-nr-6