Välkommen

Välkommen till 2016-års Novemberkåsa 5-6 november!

Novemberkåsan är Sveriges äldsta och mest kända motorcykeltävling. Den kördes första gången 1915 och har körts varje år utom några år under världskrigen och 1967 då vi bytte från vänster till högertrafik.

I år är det SMK Uppsalas tur igen att arrangera Novemberkåsan. Första gången SMK Uppsala arrangerade Novemberkåsan var 1924. Sedan har klubben arrangerat Novemberkåsan vart 10:e år med början 1936, 1946, 1956, 1966, 1976, 1986, 1996, 2006 och nu 2016. Det blir 10:e gången för SMK Uppsala. Vad jag vet så har ingen klubb arrangerat Novemberkåsan tio gånger eller mer.

Vi har förberett oss över 2 år för uppgiften. Det är mycket som skall fungera och till det har vi en stor och rutinerad organisation. De flesta av oss har erfarenhet av att arrangera både VM, SM i Enduro och Novemberkåsor. Det har lagts ner mycket möda och energi och inget har sparats för att det skall bli en bra och utslagsgivande tävling, där bäste man må vinna. Vi har en helt ny bana där 99 % av specialsträckorna aldrig har besökts av en motorcykel. Vi har försökt att göra en bana som är åkbar utan stora djupa kärr, längden och mörkret brukar i alla fall till slut ta ut sin rätt. Start-, mål- och serviceplats kommer att vara vi Knivsta Centrum, 3 km från E4-avfart nr 184, c:a 20 km söder Uppsala

Vi har haft mycket tillmötesgående markägare / arrendatorer som välvilligt har lånat ut marken till oss. Utan dessa hade det inte blivit någon tävling. Därför vill jag redan nu framföra SMK Uppsalas tack. Jag vill också rikta ett stort tack till Knivsta Kommun som har gjort det möjligt för oss att kunna genomföra tävlingen i Knivsta.

Dag etappen startar 09.01, medan nattetappen startar 17.01 med sammandraget startfält.

Jag hoppas att ni som vill följa tävlingen ute i skogen respekterar funktionärernas anvisningar och skyltar. Tänk också på att inte blockera tillfartsvägar till banan som skall fungera som räddningsvägar.

En uppmaning till er som är ute och tittar, skräpa inte ner i naturen. Ta med er soporna och släng de på avsedd plats. Ölburken är ju lättare att bära från skogen än till skogen, vad är problemet?

Knivsta i augusti 2016

Christer Eriksson
Tävlingsledare

valkommen